Coronavirus en maatregelen HaptoConsult update 12 januari 2021

Update Corona maatregelen

Coronavirus en maatregelen HaptoConsult update 12 januari 2021

Zoals je weet heeft het kabinet maatregelen genomen in de aanpak van het Coronavirus en deze maatregelen zijn vandaag verlengd. De lockdown die tot 20 januari zou duren is verlengd tot 9 februari 2021.

Contactberoepen, zoals Haptotherapie, moeten hun deuren sluiten. Ook is het nog steeds de bedoeling dat we zo veel mogelijk thuis blijven en dat er zo min mogelijk verplaatsingen zijn.

Daarom blijft HaptoConsult gesloten tot 9 februari 2021.

De Vereniging van Haptotherapeuten (VVH) stelt:

Positie omtrent sluiting praktijken

Volgens de lockdownregels moeten we sluiten, daar we niet op lijst van uitgezonderde beroepen staan. We hebben eerder ook aangegeven dat wanneer je persoonlijk besluit bepaalde cliënten toch te zien, omdat je dat noodzakelijk acht, dat dit op eigen verantwoordelijkheid is. Zoals eerder gemeld heeft ROéL, waar veel leden hun beroepsaansprakelijkheidsverzekering hebben afgesloten, aangeven, dat je niet gedekt bent wanneer je doorwerkt. Andere verzekeraars geven aan dat het afhankelijk is van wat de beroepsvereniging aangeeft. Als beroepsvereniging kunnen we niets anders aangeven dan de regels zoals ze zijn en die betekenen dat je niet live mag werken.
Het live afspreken zonder aanraking is feitelijk dus niet volgens de huidige regels. Dit in tegenstelling tot maart/april toen dit nog een grijs gebied leek.

Helaas kunnen we vanuit de huidige regels geen ander signaal afgeven, hoe graag we dat ook zouden willen.

Wat is er wel mogelijk?

Het is niet ideaal maar als je merkt dat het moeilijk voor je is om deze periode te overbruggen dan kunnen we (beeld) bellen met elkaar. Je kan contact met mij opnemen om een afspraak te maken zoals je dat gewend bent.

De verzekeraar heeft aangegeven dat beeldbel sessies wel vergoed zullen worden. Je kunt dan op de normale manier je factuur declareren bij je zorgverzekeraar.

Petitie

Wat je zou kunnen doen om mij en collega GZ-Haptotherapeuten te steunen is het tekenen van deze petitie van de Vereniging van Haptotherapeuten.

Wij, GZ-Haptotherapeuten, moeten nu aan veel regels voldoen om als professionals erkend te worden. De vergoeding door verzekeraars hangt hier mee samen. Maar nu veel medische contactberoepen door werken, moeten wij toch sluiten.

Hiermee worden veel cliënten benadeeld en niet voor iedereen is het makkelijk om zo lang zonder de ondersteuning te zitten waarvoor zij, niet voor niets, gekozen hebben.

We vragen in de petitie om erkenning van Haptotherapie als medisch contactberoep om ook in de toekomst de continuïteit van onze zorg te kunnen garanderen.

Het zou ons steunen als niet alleen therapeuten zich laten horen maar ook belanghebbenden en cliënten zoals jij.

Zorg goed voor jezelf en elkaar

Ik hoop dat jij en je dierbaren gezond zijn en blijven. Geniet van elkaars nabijheid waar kan en ondersteun elkaar op afstand waar nodig. Ik hoop je gauw weer, gezond en wel, te zien. Hou je goed.

Telefonisch bereikbaar

Naast dat we kunnen (beeld)bellen op afspraak blijf ik telefonisch bereikbaar (026) 351 42 37.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.