Coronavirus en maatregelen HaptoConsult update 23 april 2020

Home / Beleid / Coronavirus en maatregelen HaptoConsult update 23 april 2020

Coronavirus en maatregelen HaptoConsult update 23 april 2020

Zoals je weet heeft het kabinet maatregelen genomen in de aanpak van het Coronavirus en deze maatregelen zijn op 21 april jl. verlengd van 28 april naar 20 mei 2020.

Contact beroepen zoals Haptotherapie zijn op dit moment nog steeds verboden, tenzij het mogelijk is om een afstand van 1,5 meter te behouden. Ook is het nog steeds de bedoeling dat we zo veel mogelijk thuis blijven en dat er zo min mogelijk verplaatsingen zijn.

Onder deze omstandigheden kan ik nog niet de kwaliteit van behandelingen bieden die mijn cliënten van mij gewend zijn en ik wil geen enkel risico lopen met jouw of mijn gezondheid.

Daarom blijft HaptoConsult nog gesloten tot 20 mei 2020.

Rijksoverheid:

Mogen alternatieve zorgverleners nog zorg bieden? 
Voor contactberoepen geldt: deze worden verboden tot en met 19 mei, voor zover deze beroepen niet naar behoren met inachtneming van 1,5 meter afstand tot de cliënt kunnen worden uitgeoefend.
Voor alternatieve zorgverleners (zoals chiropractors, acupuncturisten, haptotherapeuten etc.) geldt dat alleen in uitzonderlijke gevallen behandeling plaats mag vinden als de patiënt hiervoor een medische indicatie heeft, de zorg niet op afstand kan worden gegeven of niet kan worden uitgesteld én de beoefenaar tijdens de behandeling alle adviezen van het RIVM omtrent persoonlijke beschermingsmiddelen kan naleven. In de meeste gevallen zal dit betekenen dat de behandeling niet door kan gaan.   https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/zorg/paramedische-zorg

Wat is er wel mogelijk?

We kunnen (beeld) bellen. Je kan contact met mij opnemen om een afspraak te maken zoals je dat gewend bent. Dan overleggen we via welk medium we (beeld) bellen met elkaar.

Hoe zit het met vergoeding?

De verzekeraar heeft aangegeven dat beeldbel sessies vergoed zullen worden. Je kunt dus ook op de normale manier je factuur declareren bij je zorgverzekeraar.

Wat ik je verder nog graag wil vertellen:

Ik kan niet wachten tot ik weer ‘mag’.

Ik mis mijn werk, de beweging in de praktijk, de behandelingen, de verhalen, de processen, kleine en grote stappen, de mooie momenten, het contact, de mensen en de cursussen. Ik mis jou. Zonder ‘mijn cliënten’ is de behandelkamer leeg, is er geen praktijk. Ik heb er last van dat ik er niet voor jou kan zijn zoals je dat van mij gewend bent. Ik moet even letterlijk op afstand blijven, in mijn hart ben ik er. Ik vertrouw erop dat we elkaar snel weer kunnen zien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.