Coronavirus en maatregelen HaptoConsult update 6 april 2020

Coronavirus en maatregelen HaptoConsult update 6 april 2020

Zoals je weet heeft het kabinet maatregelen genomen in de aanpak van het Coronavirus en deze maatregelen zijn verlengd van 6 april naar 28 april 2020. Contact beroepen zoals Haptotherapie zijn op dit moment verboden, tenzij het mogelijk is om een afstand van 1,5 meter te behouden.

Daarom heb ik besloten dat HaptoConsult gesloten blijft tot 28 april 2020.

Bekijk de video voor een korte uitleg.

Afwegingen

Het is een lastige beslissing om te nemen maar ik denk dat dit wel het beste is op dit moment. Uiteraard ga ik graag zo snel mogelijk weer in de praktijk aan het werk.

Er zijn 4 belangrijke zaken die ik moet afwegen:

  • De behoefte aan ondersteuning van mijn cliënten
  • De kwaliteit van de behandelingen
  • Mijn zorgplicht naar cliënten maar ook het algemene belang
  • Mijn persoonlijk welzijn

Met cliënten die tot nu toe dringender ondersteuning nodig hadden heb ik al met (beeld) bellen contact gehouden. Nu het langer gaat duren allemaal wil ik ook mogelijkheden hebben om sessies te kunnen plannen met mensen die dat willen. Dit kan met (beeld) bellen.

Mensen die naar een Haptotherapeut gaan zien de meerwaarde van het werken op de bank, de aanraking, de oefeningen waar we mee kunnen werken en het zelf aan den lijve te ervaren. Ik merk dat het beeldbellen wel zinvol is, maar dat juist dat stuk dan erg onderbelicht raakt. Daarom vind ik, en dit hoor ik ook van een aantal mensen terug, dat het beeldbellen niet een 100% vervanging kan zijn voor de normale sessies. Des al niet te min kan het wel prettig zijn om elkaar te spreken en met elkaar uit te kunnen wisselen.

Mijn zorgplicht neem ik erg serieus, juist in deze tijden moet ik ‘er zijn’ en niet op afstand beeldbellen. Aan de andere kant voel ik ook mijn maatschappelijke plicht om contact momenten zo veel mogelijk te beperken om het virus niet verder te verspreiden. Anderhalve meter afstand houden bij de behandelingen zou wel kunnen maar aanraking is dan uitgesloten. Dat betekent dan weer dat het om een gesprek zou gaan en dat kan dan weer wel met (beeld)bellen.

Wat is er wel mogelijk?

We kunnen (beeld) bellen. Je kan contact met mij opnemen om een afspraak te maken zoals je dat gewend bent. Dan overleggen we via welk medium we (beeld) bellen met elkaar.

Hoe zit het met vergoeding?

De verzekeraar heeft aangegeven dat beeldbel sessies vergoed zullen worden. Je kunt dus ook op de normale manier je factuur declareren bij je zorgverzekeraar.

Zorg goed voor jezelf en elkaar

Het zijn rare tijden. Ik hoop dat jij en je dierbaren gezond zijn en blijven. Geniet van elkaars nabijheid waar kan en ondersteun elkaar op afstand waar nodig. Ik hoop je gauw weer, gezond en wel, te zien. Hou je goed.

Telefonisch bereikbaar

Naast dat we kunnen beeldbellen blijf ik uiteraard telefonisch bereikbaar voor vragen (026) 351 42 37.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.