Team Ontwikkeltraject

Team Ontwikkeltraject

Als medewerker in zorg/ welzijn ben je meestal bezig met je cliënten. Je wilt hier tijd en aandacht aan besteden en voor hebben omdat dit toch het belangrijkste is in je werk. Toch? En daarnaast is er nog de administratie, de mails, de regel dingen, de ‘gekheid van de dag’, wisselend personeel, roosters compleet zien te krijgen en tussendoor af en toe een teamvergadering met vaak een overvolle agenda enz enz. Wanneer heb je tijd om even met je team te gaan zitten en weer af te stemmen met elkaar? Herken je dit? Dan is dit team ontwikkeltraject een aanrader voor jouw team.

Voor wie?

Het team ontwikkeltraject is speciaal gemaakt voor teams in zorg en welzijn. Siza, MEE en Pro Persona hebben al gebruik gemaakt van dit traject.

Wat gaan we doen?

We nemen de tijd om de zaken te bespreken die voor jou en jouw team belangrijk zijn. Om te zorgen dat alles aan de orde komt, begeleid ik jullie in dit proces. We bespreken de eerste keer wat er aan de orde is binnen het team en in de loop van 6 sessies kijken we naar de aangedragen punten en naar jullie visie als team, de samenwerking, het inrichten van het werk, het contact met de cliënten, de samenwerking met de teamleiding of juist hoe jullie als zelfsturend team dingen inrichten en waar jullie terecht kunnen bij vragen of problemen.

Ik reik jullie instrumenten aan om hier mee te werken. Dit kan zijn door middel van gesprek met elkaar, oefeningen of aanreiken van informatie. Dit hangt af van de behoefte van het team, maar heeft wel een duidelijke structuur. Iedere sessie gaan we hiermee verder zodat alles aan de orde komt. Er is in iedere sessie ook voldoende ruimte om actuele zaken in te brengen.

Problemen in het team

Het team ontwikkeltraject is er niet alleen voor problemen. Het is geen zwaar, moeilijk, saai traject waarin we eens grondig naar alles gaan kijken wat er ‘niet goed gaat’. Het is juist de bedoeling om op een luchtige, ontspannen en informele manier om de tafel te gaan om te kijken wat jullie als team WEL willen, wat er goed gaat en wat er eventueel verbeterd kan worden.

Toch kan het zijn dat er problemen spelen. Dan zullen we hier zeker naar kijken en hier aandacht aan besteden om de samenwerking te verbeteren en ervoor te zorgen dat iedereen weer met meer plezier naar zijn/haar werk gaat.

Wie en waar?

Het traject wordt verzorg door René Arntz. Om er voor te zorgen dat we in alle rust met elkaar kunnen werken en even niet op de werklocatie zijn heb ik er voor gekozen om de teams uit te nodigen bij HaptoConsult te Arnhem. Een rustige mooie binnentuin met een ruimte om ongestoord samen te kunnen werken. Voor een indruk van de ruimte kan je hier de foto’s bekijken.

Samenvatting

  • Voor medewerkers zorg/ welzijn
  • Een keer in de maand komen we een dagdeel samen.
  • Van 10:00-15:00. Sessie is van 10:00-12:00, dan lunchen we samen en gaan dan verder van 13:00 tot 15:00. (dit kan ook op een ochtend of middag gepland worden)
  • Het traject bestaat uit 6 bijeenkomsten
  • Locatie is HaptoConsult, Apeldoornseweg 80A, 6814 BM te Arnhem.
  • Inclusief lunch om ook de tijd te hebben om gewoon even samen te zijn.

Kan het traject aangepast worden naar wens?

Jazeker. Dit is een opzet maar locatie, duur, frequentie en/of invulling kunnen aangepast worden aan de wensen van jouw team.

Aanmelden/ meer informatie

Neem contact op met René Arntz via (06)10276584 of vul het contactformulier in.