Recensies en klanten

Home / Over HaptoConsult / Recensies en klanten

Recensies en klanten

Wat zeggen anderen over HaptoConsult?

Sonja Middelhuis:

Op aanraden van een collega van mij, ben ik op zoek gegaan naar een haptotherapeut, ten tijde van een roerige periode in mijn leven. Zowel de werkervaring als de website van René spraken mij aan, waardoor ik besloot contact op te nemen. Zowel de gevoerde gesprekken en haptonomische interventies hebben mij geholpen om tot nieuwe inzichten te komen en enkele radicale besluiten te nemen. Dank je René voor de ondersteuning die je hebt geboden. Vanaf mijn eigen bordje met de stroom mee en zien wat komt! 😊🙂

Ine:

Zo’n half jaar geleden sprak ik met vrienden over mijn ‘onbestendig’ gevoel, beste te omschrijven als ‘wiebelig’.

Zij deden de suggestie om eens met René af te spreken. Hij is goed in staat gebleken hetgeen ik onder woorden bracht te traceren en mij na een half jaar samenwerken weer stevigheid te bieden.

Ben ook gerust op een toekomst waarin ik (zelf) de stevigheid kan behouden. Ik ben blij dat ik de suggestie van vrienden heb opgevolgd om René te leren kennen!

Diana:

De heer Arntz is wat mij betreft een topper in zijn vak en weet door zijn nuchtere en professionele aanpak meteen tot de kern van de zaak te komen. Het pand straalt rust, warmte én veiligheid uit, net als de heer Arntz zelf!

Vincent Schilte:

Voor dat ik bij jou kwam, was ik heel sceptisch over hapto therapie.
Maar jij hebt mij over deze drempel getrokken en mij handvatten gegeven voor nu en de toekomst. René heel erg bedankt.

Trudy Poppinghaus (naar aanleiding Teamtraject):

Jou bijeenkomsten met ons team,heeft ons veel mooie bijzondere momenten gegeven,elkaar beter leren kennen..super!
Dit maakt van een team….een team waarin je jezelf mag zijn..waardoor je als team sterker staat…er voor elkaar bent!
Mede daardoor mezelf beter leren kennen, soms op een confronterende, maar erg waardevolle manier..
DJW…we komen nog een paar keer en verheugen ons erop..

Ilona van Os-Witjes:

Je geeft me een hoop rust geestelijk en lichamelijk.

Christian van Loon:

Zonder zweverig te worden heb je me geholpen om mezelf beter te begrijpen en te voelen wat wel en niet voor me werkt.

Maria Pietersma:

Jij bent voor mij een ontzettend goede aanvulling geweest op mijn leven.
Je haptotherapie heeft me erg goed gedaan…het heeft me een sterker mens gemaakt…
Dus lieve René de mensen mogen straks met jou als therapeut in hun handen knijpen…ik ben iig blij jou te mogen kennen!
Bedankt!

Ingeborg:

Dhr Arntz is een sympatieke man die zijn vak verstaat; professionaliteit gecombineerd met service in de praktijk brengt; concreet en duidelijk is. Zijn praktijkpand is goed te bereiken, ook ziet het er mooi en verzorgt uit.

Gerard:

Zeer duidelijke site. Mooi pand, fijne sfeer, prettige mensen.

Bianca:

Natuurlijk had ik in eerste instantie mijn twijfels; een haptonoom? wat kan en doet zo iemand? Ik was behoorlijk onzeker en mezelf totaal kwijt. Nu hou ik absoluut niet van zweverig gedoe en was toch enigszins bang dat zo’n behandeling daar op neer zou komen. Maar niets van dit alles!! Ik ben een aantal keren geweest en soms tot op het bot moe, maar iedere keer als ik van therapie afkwam voelde ik me de koning te rijk. René gaf mij een zeer prettig, rustgevend, en vooral vertrouwd gevoel en mijn zelfvertrouwen nam alleen maar toe. Ik ben zeer blij dat ik destijds de sprong gewaagd heb en kan iedereen die niet lekker in zijn/haar vel zit deze therapeut aanraden!

Shanna:

Heb er een zeer goede ervaring mee.

Tevreden klant:

Was erg zenuwachtig van tevoren, wist niet wat ik ervan moest verwachten. Maar eenmaal binnen, voelde ik mij meteen op mijn gemak. De therapeut was erg vriendelijk, en stelde me op mijn gerust. Helemaal top!

Marloes:

In een korte tijd een stuk bewuster geworden van mijzelf en geleerd niet alleen bezig te zijn met wat anderen doen en voelen, maar ook wat het met mij doet. Dat heeft mij geholpen om beter op bepaalde situaties te reageren, zonder over een ander en mijn eigen grenzen heen te gaan. Meer innerlijke rust gekregen en weer een stuk sterker geworden! Je voelt je snel op je gemak. Persoonlijke benadering, niet het gevoel dat je “nr zoveel” bent.

Hans:

Tijdens en na mijn burn-out veel met psychologen, arbeids- en andere peuten aan de slag geweest. In mijn hoofd alles wel weer aardig op de rit gekregen. Nadat ik via via met René in contact ben gekomen, merkte ik dat al na een paar sessies ook eindelijk weer de balans terug was. De balans tussen hoofd en lichaam, de balans in het dagelijks leven. De rust en overtuiging zijn er weer.
Nu ik weer beter ben, kom ik een keer in de drie / vier weken bij René. Het gaat dan veel meer over mijn gezin en mijn bedrijf en wat ik daar ervaar en hoe ik functioneer. Hoe hij het voor elkaar krijgt weet ik niet, maar elke keer is het weer een fantastische ervaring. Hij daagt me uit, laat me praten, voelen en ontspannen en soms is het ook gewoon hard werken!
In alle stilte werkt hij dagelijks met een enorm grote groep fans (zou blijkt uit de ratings!) René verdient het om bovenaan de lijst met Arnhemse bedrijven te staan!

Tanja:

René bedankt voor je oprechtheid, adviezen, eye-openers, veiligheid, echtheid en onwijs bedankt dat ik dankzij jouw bijdrage belangrijke stappen gezet heb om mezelf terug te vinden. Dankzij jouw sessies kan ik nu vol overtuiging zeggen: het leven is leuk! Het is nauwelijks te bevatten hoeveel ik gegroeid ben in de 2 jaar na mijn laatste bezoek bij jou.

Ik kwam op aanraden van een psycholoog bij René terecht, omdat ik een ster was in praten. Ik kon precies vertellen waar ik moeite mee had, maar voelen waar de problemen zaten was een heel ander verhaal. Ik had heel veel moeite met afstand en nabijheid en had eigenlijk jarenlang achter een dikke muur geleefd, veilig, maar ook frustrerend.

Ik was opgegroeid in een angstige en onvoorspelbare omgeving en deze angst was door de jaren heen uitgegroeid tot een angst voor het leven. Ik was verlamd door angst en kon daardoor niet meer goed functioneren. Voor mijn gevoel had ik al 1 miljoen fouten gemaakt in mijn leven, daardoor zat ik vast in mezelf en was ik bang om in beweging te komen, want dan zou ik nog meer fouten maken.

René heeft op een gegeven moment een oefening met me gedaan, buiten huppelen. Ik vond dit heel moeilijk en werd belemmerd door allerlei negatieve zinnen in mijn hoofd. Als ik hieraan terug denk, kan ik me nu bijna niet meer voorstellen dat ik zo geweest ben.

Een opmerking van René die me altijd bij zal blijven is: HET LEVEN IS LEUK! Op het moment dat hij dat zei: keek ik hem ongeloofwaardig aan. Hoe bedoel je het leven is leuk? Ik leef al ca. 30 jaar met het gevoel dat ik moet knokken en dat het leven vermoeiend en zwaar is.

Nu ben ik het helemaal met hem eens, maar het gaat om je kijk op het leven en dat kwartje moet eerst vallen. Ik hoop dat meerdere mensen het aandurven om op zoek te gaan naar zichzelf, want jezelf terug vinden en vanuit je kracht leven is het allermooiste wat je kunt bereiken in je leven!

Voor mij heeft Journey Therapie mij het allerlaatste zetje gegeven na mijn sessies met René, maar dat is voor iedereen persoonlijk natuurlijk! Ik wens iedereen in ieder geval het beste toe in de zoektocht naar het vinden van je eigen pad!

Christian:

Het mooie van een behandeling bij Rene is dat hij je het gevoel geeft dat hij er is om je te helpen zonder dat er een oordeel is. Dit doet hij deels door je jezelf te laten voelen, maar ook door te reflecteren wat je doet (zelfs de term spiegelen is te hard).
Pas als je zelf inziet dat het ook anders kan, zal hij je erop wijzen, dat je het ook anders doet en je een schouderklop geven.
Een warm persoon, met respect voor het unieke van elk mens.

Gerda (naar aanleiding workshop leiden en volgen op de werkvloer):

Bij René heb ik de workshop ‘leider- en volgerskwaliteiten’ gevolgd.
Als leidraad werd de Argentijnse Tango gebruikt. Naast het dansen werden ook haptonomische principes uitgelegd en gebruikt. Dus niet alleen inzicht in hoe ik kan leiden en kan volgen (in mijn werk) maar ook nog de basis van de Tango geleerd. Echt een aanrader!

Ellen Richters:

René heeft een prachtige combi van kwaliteiten. Hij bezit daadkracht, is energiek, heeft vermogen van overzicht en een heldere geest. Gecombineerd met een vriendelijk, zuiver en goedlachs hart geeft dit een enorm krachtig mengsel voor een eigen bedrijf. Zijn bedrijf is een verrijking voor de stad.

Ellen van Dijk:

Rene krijgt van mij de titel Mr. Fixit!

Ellen R.

Ik was op het punt gekomen dat ik hulp moest gaan zoeken omdat ik mezelf totaal kwijt was.
Tja wat nu…… Zoveel mogelijkheden………
Door positieve ervaringen en verhalen van anderen ben ik uiteindelijk bij René terecht gekomen.
De wijze waarop René haptotherapie geeft vind ik prettig.
Hij heeft geduld, is eerlijk, neemt de tijd, toont interesse, een warm persoonlijkheid, enthousiast, heeft humor waardoor een sessie (als het kan) erg leuk wordt en geeft mij het gevoel dat ik welkom ben.
Hierdoor geeft hij mij niet het gevoel dat ik tegenover een therapeut zit maar tegenover een persoon die met veel enthousiastme en professionaliteit zijn beroep uitoefent. Wat ik als zeer prettig ervaar.
Haptotherapie vraagt (soms) veel energie van me maar ik krijg er zo veel voor terug……namelijk MEZELF!!!!!
Haptotherapie betekend en geeft mij veel meer dan ik van te voren gedacht had.
Ik zou zeggen ervaar het zelf eens bij René Arntz!!!!!!!!!!!
En René…… ga zo door!!!!

De Boer

René is een man met een groot en warm hart. Hij stelt zich open voor zijn client en is in staat je op een professionele en respectvolle manier te begeleiden, waarbij hij je toch volledig in je waarde laat. Heel knap. Van harte aanbevolen.

Claudio

Mijn ervaring met HaptoConsult is zeer goed. Er wordt op een persoonlijke en professionele manier gewerkt. Tevens wordt de professionaliteit van HaptoConsult gewaarborgd door nascholing en veel werkervaring.

Henrieke van Dam (collega therapeut).

René is een integer en kundig therapaut en trainer.
De aanpak is doortastend, helder en op maat van de client.
Kortom, een aanrader!

Sanne

Prettige, open praktijkruimte waar je welkom bent. De therapeut is vriendelijk, kundig en slagvaardig.

Anna

Je weet wel hoe je alles zou moeten doen om lekker in je vel te zitten, maar ja hoe doe je dat dan? Bij haptotherapie heb ik de juiste combinatie tussen verstand en gevoel gevonden. Mede door deze therapeut!

Klanten van HaptoConsult

 • ADHD Centraal
 • ArtEZ Academie van Bouwkunst
 • Carion, Maatschappelijk Werk
 • Danone Research
 • Gemeente Arnhem
 • Gemeente Nieuwegein
 • GGD Gelderland-Midden
 • Het Gelders Orkest
 • Introdans Arnhem
 • Koninklijke Landmacht Arnhem
 • Media Markt Arnhem
 • Museum voor moderne kunst Arnhem
 • MWH Adviseurs en Ingenieurs in Milieu, Bodem en Water
 • Online.nl
 • Politie Gelderland Midden
 • Provincie Gelderland
 • Pro Persona
 • Schering-Plough (Organon)
 • Siza
 • Stichting Mens en Samenleving
 • Stichting MEE Oost-Gelderland
 • Volkshuisvesting Arnhem
 • Transitie Instituut Wageningen
 • Wageningen Universiteit

Afspraak maken?

Als je een afspraak maakt kan je zelf kennis maken en kijken hoe jij het ervaart. Contactformulier