Rene Arntz

René Arntz

Motivatie

Rene Arntz

Zien wat mensen beweegt, letterlijk en figuurlijk, vind ik het mooiste dat er is. Als je iemand echt ontmoet, dan kom je hem/haar tegen in de puurste vorm. In essentie.

In mijn eigen leven heb ik ervaren hoe waardevol het is om op deze manier kennis met elkaar te maken, elkaar echt te leren kennen, en je te laten verwonderen door de ander en jezelf. Het is ook daarom dat ik graag met mensen werk vanuit de haptonomie.

Opleiding en registratie

De vierjarige post-hbo opleiding tot GZ-haptotherapeut heb ik gevolgd aan het Instituut voor Toegepaste Haptonomie (ITH) te Berg en Dal. Ik ben afgestudeerd in 2003 en A-lid van de Vereniging Van Haptotherapeuten (VVH, lidnr 307 A) en volg regelmatig nascholingen voor GZ-Haptotherapeuten en intervisie.

Daarnaast ben ik Gecertificeerd Vertrouwenspersoon Ongewenste Omgangsvormen en Integriteit. Ik ben lid van de Landelijke Vereniging voor Vertrouwenspersonen (LVVV, lidnr 101986). In dat kader volg ik ook nascholingen voor Vertrouwenspersonen en intervisie.

Verder heb ik de de opleiding voor Haptotherapie in relaties en Mediation afgerond. Mijn vooropleiding is Maatschappelijk Werk en Dienstverlening.

Werkervaring

Raadsonderzoeker Civiel bij de Raad voor de Kinderbescherming, begeleider bij Siza, kinder- en jeugd psychiatrie crisis dienst, jongeren in justitiële jeugdinrichting, projecten in verslavingszorg en prostitutie.

Bureau manager implementatie beleid, Arbo zaken, communicatie op de werkvloer, verzorgen trainingen samenwerking en communicatie, verzorgen intervisie en trainingen voor professionals in zorg en welzijn. Verzorgen opleiding tot vertrouwenspersoon bij Van Oss en partners .

Vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen en integriteit voor verschillende organisaties waaronder Zorgbelang Gelderland, Design Academie Eindhoven, De Geldershof, Siza en Workmate Company. Klachtenbemiddelaar voor het Sociaal Domein voor de Gemeente Ermelo.

Bureau Omgangsbeleid

Vanuit het werken als vertrouwenspersoon ben ik mij verder gaan specialiseren in het vormgeven van beleid ongewenste omgangsvormen en integriteit voor organisaties en de scholing van medewerkers rondom dit thema. Dit doe ik vanuit mijn bedrijf Bureau Omgangsbeleid.

Vanaf  begin 2017 ben ik ook verbonden aan Van Oss en partners, een van de 3 geaccrediteerde opleidingen tot Vertrouwenspersoon, als trainer en beleidsadviseur.

Afspraak maken

Wees welkom, ik nodig je uit om een eerste vrijblijvende afspraak te maken door te bellen naar (06)10276584 of vul het contactformulier in.