“Arbeidsre-integratie met extra steun in de rug”

Voor ondersteuning bij arbeidsre-integratie heb ik eveneens een verkort pakket ontwikkeld. Vanuit de samenwerking met verschillende re-integratiebureaus, bedrijven en werknemers blijkt hier veel behoefte aan te zijn.

Door dit traject aan te bieden aan uw medewerkers biedt u, als werkgever, extra ondersteuning aan uw medewerkers bij de terugkeer naar werk. Zij vinden sneller hun plek doordat zij weten wat zij nodig hebben en kunnen sneller weer goed aan de slag of aangeven wat zij nodig hebben om (weer) productiever te zijn.

Binnen vijf sessies* intensief aandacht besteden aan belangrijke aspecten van de terugkeer naar werk. Terugkoppeling over de voortgang van het proces is mogelijk, mits met schriftelijke instemming van de werknemer.

* Haptotherapie is een procesgerichte therapie. Dit is een verkorte opzet om in vijf keer aandacht te besteden aan belangrijke aspecten van (de terugkeer naar) werk. Het kan echter zijn dat het, uiteraard in overleg, nodig is om af te wijken van deze opzet om beter op de behoeften aan te kunnen sluiten.

Voor wie?

Werknemers die na een (lange) tijd van overbelasting en/of onzekerheid er weer aan toe zijn om aan de slag te gaan. Dit traject kan intensief zijn, we kijken specifiek naar wat er nodig is om weer met zelfvertrouwen aan het werk te gaan.

Rene Arntz Haptotherapeut

Korte indruk

Na een (langere) periode zonder werk, ervaringen van ziekte en/of Psychosociale Arbeidsbelasting/ werkstress of burn-out is het vaak moeilijk om weer te voldoen aan de verwachtingen, weer in het werkritme te komen en/ of je weer veilig te voelen op het werk. Er kan onzekerheid ontstaan zijn over het eigen functioneren en/of de belastbaarheid. Kan ik het wel (weer) aan?

Functioneren

We kijken naar de taken die je gaat uitvoeren. Wat zijn je persoonlijke kwaliteiten en hoe kan je deze (weer) inzetten op het werk. Matchen de eisen van de werkgever met jouw wensen en waar zou je nog kunnen groeien?

Voel je je gesteund door je organisatie en/of je collega’s? Zo niet, wat heb je nodig? Ben je iemand die meer alleen werkt of werk je veel samen? Hoe verloopt de samenwerking nu, kan je hier nog iets aan verbeteren? enz.

Belastbaarheid

Door middel van Haptotherapie wordt snel en duidelijk zichtbaar hoe het is gesteld met de belastbaarheid en kan je concreet aan het werk om deze te herstellen of te vergroten. Hoe geef je je grenzen aan als iets je nog even te veel is?, Kan je anderen om hulp vragen als dat nodig is? Hoe ga je om met contacten met nieuwe of oude collega’s? Wat heb je nodig om je (weer) veilig te voelen.

Zaken die aan de orde komen

Korte intake, kennismaking met de haptonomische contact fenomenen, belastbaarheid. Omgaan met collega’s, spanning, om hulp vragen als dit nodig is. Leer je grenzen te voelen en aan te geven als iets je (nog) te veel is. Wat heb je nodig om je (weer) veilig te voelen, productief te zijn  en weer op te kunnen laden.

Kortom: wat jij nodig hebt, op dit moment om terug te keren naar het arbeidsproces op persoonlijk niveau. En ook vooral… hoe je je werk weer leuk kunt maken voor jezelf.

Als je hier meer zicht op hebt ga je weer prettiger aan het werk en is het mogelijk om uitval te voorkomen.

Investering

Het verkorte traject “Arbeidsre-integratie met extra steun in de rug” bestaat uit vijf intensieve sessies van één uur. De totale investering is € 675 voor het hele traject. Dit is inclusief een terugkoppeling, na vijf sessies, over de voortgang en resultaat van het traject. Indien gewenst door werknemer en werkgever.

Aanmelden

Voor meer informatie kan je mij bereiken op telefoonnummer 0610276584 of je kan je aanmelden via de contactpagina.