Vandaag bestaat Haptoconsult 20 jaar!

Het begon als een droom. Ik zag het helemaal voor mij. De ontmoeting met Monique van Bilderbeek bracht mij bij het Instituut voor Toegepaste Haptonomie (ITH). Ik kan wel zeggen dat dat mijn leven toen erg heeft veranderd. Ik was stoer, kon en wist eigenlijk alles al en had vooral geen hulp nodig

Haptotherapeut Rene Arntz

Ik leerde meer open zijn, aandacht hebben voor de ontmoeting, contact maken, delen, meer aandacht voor de binnenkant hebben, mij te verwonderen en ja (soms nog steeds moeilijk) ook hulp vragen.

Toen ik afstudeerde met een 9,8, waar ik nog steeds trots op ben, wist ik het zeker: ik ga mijn eigen Haptotherapie praktijk beginnen in Arnhem om mensen te steunen in hun ontwikkelingsproces. Op 3 augustus 2003 was dat een feit, de cliënten moesten natuurlijk nog komen maar ik had vertrouwen.

Mijn moeder zag mij liever niet voor mijzelf beginnen, ik kon beter ‘een echte baan’ zoeken. Meer zekerheid.

Inmiddels ben ik honderden individuele trajecten verder, ook met stellen, en opdrachten voor verschillende organisaties over samenwerking, hoe collega’s wel met elkaar om willen gaan, conflicten in teams helpen oplossen en de neuzen weer dezelfde kant op krijgen.

Voor mij is dit dé baan, wat ik het liefste doe, waar ik nog steeds van ga stralen als ik erover vertel.

Ook ben ik dankbaar voor al die mensen die mij gesteund hebben de afgelopen jaren en alle mensen die bij mij in behandeling zijn geweest of nog zijn. Ik ben trots op hun wil om vooruit te gaan en te groeien, de moed om dingen aan te gaan, hun eerlijkheid en openheid en hun vertrouwen om dat samen aan te kunnen gaan. Ik mag een stukje meelopen op hun levenspad en dat is een voorrecht. Het is meer dan werk, het is er Zijn, samen Zijn en ontwikkelen.

Trots op mijn cliënten, op mijzelf en op HaptoConsult.